Ads 468x60px

4 Ağustos 2012 Cumartesi

Cool Baba

Sakız sever misiniz? Ne ilginç hem çok gizli fanatiği vardır hem de "Ayy nefret ederim" diyenleri çoktur sakızın. Çocuklar şekerlisine bayılır! Anadolu'da ayıptır, saygısızlıktır karşıdakine. Kadın çiğnerse hafif kadın, erkek çiğnerse haşa yumuşak cinsten sayılır! Hele ki şakırdatmak şapırdatmak pek fenadır, kiminin sinirini hoplatır.
Ciklettir aslında diğer adı. Ama ciklet benim zihnimde farklı yerde. Kocaman, bol balonlu, şekersiz Türk sakızına benzemez.Ciklet daha şekerli, küçük ve ağızda yuvarlanarak çiğnenen, yine ağızdayken sözcükleri yuvarlaya yuvarlaya konuşmayı sağlayan bir eğlencelik...
Sanki sakızın Amerikan versiyonu.
Tıpkı bol balonlu bol şakırtılı sakızın Türk tipi muhabbeti hatırlatması gibi ciklet de Amerikan tarzını hatırlatır bana. Amerikan uyruklu ciklet bir kültür seliyle sınırlarımızdan sızıp ağızlarımıza aktı sanki. Amerikan filmlerinde NYPD ve CIA üyelerinin pilot gözlüğünün altından sırıttı bize, "Hey dostum" derken ağızda belirdi . Filmlerin starring kısmında olmalı bence. Ne bileyim Bruce Willis, Danzel Washington ve Ciklet diye gitmeli filmin sonu...Zira onlar kadar etkili bir oyuncudur bir neslin "eğitim"inde.
Modern Türk babası da bu "eğitim"den geçtiği için nasibini almıştır ciklet stilinden.
"Ciklet 101"... Ciklet çiğnerken şapırtılı Türklükten çıkıp "Hhaha" "Wow cool man"li Amerikanlığa giriş dersi.
Cip, göbek , marka ayakkabı bir de ciklete eşlik eden yukarıdan bakış, çok uzaklara kaçırılan gözler, asık surat...
İnsan bir kafeye girerken ne kadar asık suratlı olabilir? Benzin alırken? Üç kuruşa mal edilen yemeğe sırf adı olan bir restoranda yediği için dünya hesap ödediği için mi bu mutsuzluk?
Ama bunca mutsuzluğun, ezikliğin, özgüvensizliğin bir çözümü var! Ciklet...
Ağzında bir ciklet, yukarıdan bak, dalga geç.. Sahte kahkahalarınla azarladın mı bir de benzinciyi, garsonu, karını, çocuğunu, kankanı...Al sana Amerikın stayla...
Not cool man, not cool...

0 yorum:

Yorum Gönder